In Nederland kunt u op afspraak bij Jaga Nederland te ’s-Hertogenbosch om de producten in de showroom bezichtigen. Ook kunt u terecht bij verschillende installateurs, deze vind u op www.jaga.nl/buy.

De prijs is geheel afhankelijk van het type, de afmetingen, toevoegingen en kleur van de radiator. In het onderdeel Downloads kunt u via het selectiemodel installateurs alle prijzen opzoeken.

Download hier de standaard kleurenkaart. Naast de kleurenkaart zijn alle RAL-kleuren mogelijk, dit is op aanvraag en tegen een meerprijs.

Nee, de Tempo is maar in een kleur te verkrijgen. De desbetreffende kleur is 101 (licht gestructureerd).

De Low-H2O radiator is een hoogtechnologische radiator van Jaga die convectiewarmte geeft. De naam heeft de radiator te danken aan de warmtewisselaar van aluminium en koper die in de radiator is bevestigd.

De warmtewisselaar zorgt voor minder waterverbruik, verwarmt en verkoelt snel, zorgt voor meer comfort, heeft een perfecte temperatuurbalans ,heeft een grote warmteverspreiding, lage aanraaktemperatuur en bespaart minimaal 12% energie. (zie voor uitleg van deze voordelen vraag 7)

Hier leest u alles over de Jaga Low-H2O technologie!

Er zijn meerdere voorbeelden te benoemen wat betreft de voordelen van convectiewarmte t.o.v. stralingswarmte:

• Minder waterverbruik/weinig water
Low -H2O betekend letterlijk ‘weinig water’, dit is een terechte naam. De Low-H2O radiator bevat slechts 1 tiende van de waterinhoud van een traditionele radiator. Gemiddeld 2 liter in plaats van 20 liter.

• Weinig water = snelle radiator
Het weinige water is meteen warm, hierbij de radiator ook. De Low-H2O radiator heeft geen zware staalplaten die eerst zichzelf moeten opwarmen. Maar wel een ultramoderne warmtewisselaar uit aluminium en koper. Die geeft de energie meteen door aan de desbetreffende ruimte, dit zonder vertraging. Zo geniet u veel sneller van zijn aangename warmte.

• Snelle radiator = meer comfort
Een woning waar altijd en overal de ideale temperatuur heerst, waar er geen koude hoeken zijn en waar uw kind zich niet aan de radiator kan verbranden… dat is een woning met een Low-H2O warmte comfort.

- Perfecte temperatuurbalans:
Als het warmer wordt in de ruimte, schakelt Low-H2O zich onmiddellijk uit of verwarmt de radiator de ruimte minder. Als het kouder wordt in de ruimte verwarmt de Low-H2O radiator meer. De temperatuur is beter onder controle en blijft constant op het gevraagde niveau.

- Grote warmte verspreiding
Te heet in de buurt van de radiator of te koud in de verste hoek? Met Low-H2O is het door de gehele ruimte even warm. De grotere warmte verspreiding maakt de hele ruimte egaal warm. Vocht of schimmel komt zo veel minder voor.

- Lage aanraaktemperatuur:
Low H2O radiatoren verhitten niet, ze geven een gezonde, veilige warmte. Hierdoor voldoen ze aan de hoogste veiligheidsnormen. Hun oppervlaktetemperatuur stijgt niet boven de 43 graden. U kunt zich nooit verbranden aan de kleding.

• Snelle radiator = minder verbruik
Uit een wetenschappelijke studie in het Britse Watford blijkt dan Low-H2O radiatoren veel minder verbruiken. De brandstofbesparing loopt op tot minimaal 12%. Ze reageren veel sneller wanneer er warmte nodig is, maar juist ook wanneer er geen of minder warmte nodig is .Dat is ook de rede van de zuinigheid van de Low-H2O.

Hier leest u meer over de Jaga Low-H2O technologie!

Ja, met Jaga Oxygen geïntegreerd in een Low-H2O radiator kan de ruimte ook verwarmd worden.

Nee, er kan niet gekoeld worden met DBE. DBE is alleen geschikt om op een efficiëntie en effectieve manier een ruimte te laten verwarmen. Er kan wel gekoeld worden met DBE-PRO.

Via de vak- groothandel of de detailhandel.

Deze zijn verkrijgbaar via de groothandels.
De artikelcodes op aanvraag afhankelijk per toegepast type ventiel.

Voor klachten kan er gebeld worden naar Jaga Konvektco Nederland B.V. 073-6312360, hier wordt men doorverbonden met de geschikte persoon die de klacht in behandeling neemt.

Hierbij informeren wij u wat te doen ter voorkoming van bevriezing van radiatoren, wisselaars, en uitgebreidere cv- systemen. Elke winter komt het opnieuw voor: Door onverwachte en erg koude buitentemperaturen kan een radiator die hier niet tegen beschermd is, bevroren en uiteindelijk lek raken. Dit gebeurt niet enkel bij werven, maar ook bij gebouwen die al bewoond zijn.

 

Ruimtes die tijdens de winter niet of zelden verwarmd worden, zijn de eerste “risico” ruimtes. Voorbeelden hiervan zijn een veranda, garage, ongebruikte kamer, schuur, kelder, hal en zelfs een woonkamer waar om budgettaire redenen tijdens de winter niet verwarmd wordt.

Als de ruimtes niet verwarmd worden, kan de binnentemperatuur in bewoonde huizen eveneens dalen tot aan het vriespunt. De radiator, gevuld met water dat zich omzet in ijs, zal bijna letterlijk gaan beginnen barsten onder de enorme druk van het bevroren water. Dit heeft tot gevolg dat niet alleen de radiator of wisselaar stuk is en vervangen dient te worden, maar ook dat het ijs gaat smelten en het water uit de radiator zal stromen met als gevolg mogelijke waterschade.

Om bevriezing te voorkomen kunt u de radiatoren voorzien van thermostaat kranen die ervoor zorgen dat de aanvoer van warm water gegarandeerd wordt op voorwaarde natuurlijk dat de kraan niet volledig gesloten is.

Zorg er tevens voor dat de gevraagde nachttemperatuur niet te laag zakt. De meeste mensen hebben een centrale kamerthermostaat in hun woonkamer. Als deze te laag geprogrammeerd staat is het mogelijk dat de kamertemperatuur behaald wordt, maar de thermostaat zal nu de opdracht aan de ketel geven om voorlopig te stoppen met opwarmen. Dit is een gevaarlijk moment voor de andere radiatoren in de verschillende ruimtes. Het zou kunnen dat de kamertemperatuur de hele tijd op ongeveer deze temperatuur blijft staan, terwijl de temperatuur in de veranda ondertussen daalt tot onder het vriespunt waardoor het water in de radiator bijgevolg gaat vriezen. Ook tijdens afwezigheid zal er verwarmd moeten worden.

Bij systemen met buitenlucht voorziening zoals Oxygen adviseren wij de installateur en/of de gebruiker het cv-systeem op bevriezingsgevaar extra te controleren op bovenstaande punten.  De installateur of de gebruiker kan de hoeveelheid buitenlucht reduceren en de verwarming bijstellen.

 

Staat uw vraag er niet bij? Stuur uw vraag dan naar info@jaga.nl en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord van ons.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • SSGN Nijmegen
  • Eschmarke
  • Brandenburg
  • CS Rotterdam