Printvriendelijke versie

WAT IS LOW-H2O?

 


LAGER ENERGIEVERBRUIK DOOR LAGER GEWICHT

LOW-H2O: de lage massa radiator

Een kleine massa warmt sneller op dan een grote. Dat is een natuurwet. De LOW-H2O radiatoren van Jaga bevatten tot 90% minder water dan een plaatstalen radiator. Bovendien hebben ze geen zware stalen platen die eerst zichzelf moeten opwarmen. De ultramoderne warmtewisselaar van aluminium en koper geeft de warmte meteen door aan de kamer. De LOW-H2O radiator reageert dus sneller op een vraag naar warmte en biedt zo meer comfort met minder energieverbruik.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat een installatie met energiezuinige LOW-H2O LT-radiatoren 5 tot 15%** minder energie verbruikt dan een installatie met plaatstalen radiatoren. Omdat ze sneller de gewenste temperatuur bereikt, en omdat ze niet onnodig doorverwarmt wanneer de optimale binnentemperatuur is bereikt. Minder verspilling dus.

 

 

   

MAXIMALE WARMTE BIJ LAGE WATERTEMPERATUUR (LT-RADIATOREN)

De radiator met supersnelle warmtegeleiders
De Jaga LOW-H2O warmtewisselaar is niet van staal gemaakt, maar van ultrageleidend koper en aluminium, die hun warmte meteen doorgeven aan de kamer. De voordelen van deze materialen worden alleen maar groter naarmate de watertemperatuur daalt. De seriële matrix-bevloeiing met tot 16 koperen buisjes en de optimaal gegolfde vorm van de aluminium lamellen zorgen voor een maximale warmteoverdracht van het CV-water naar de lucht. Van zodra het thermostaatventiel open gaat wordt de warmte snel, egaal en nauwkeurig door de ruimte verspreid.

De deur gaat open. Koud. LOW-H2O steekt meteen een tandje bij. De zon schijnt binnen. Warm. LOW-H2O reageert onmiddellijk op de kamerthermostaat en stopt met verwarmen. De temperatuur blijft constant op het gevraagde niveau.

Jaga Low-H2O warmtewisselaar

DE SNELSTE EN BEST REGELBARE LTV-RADIATOR

Meer comfort
Een snelle radiator zorgt voor een perfecte temperatuurcontrole.

Minder verbruik
Een LOW-H2O radiator is veel sneller opgewarmd.
De high-tech koper/aluminium warmtewisselaar geeft zijn warmte onmiddellijk af aan de kamer. Zo kunt u ‘s morgens uw radiator gerust 20 minuten later aanzetten. Uw ketel moet dus minder lang opwarmen. Maar de LOW-H2O radiator is ook veel sneller ingetoomd.

Schijnt de zon plots binnen? Staat de oven of vaatwasser aan? Zijn er meer mensen in huis? Dan stijgt de temperatuur aanzienlijk en reageert de thermostaat. Maar zware radiatoren blijven nog minimaal 20 minuten hun gebufferde, overtollige warmte afgeven waardoor de kamer te warm wordt. LOW-H2O reageert meteen dankzij de lagere waterinhoud. Uw installatie blijft dus minder lang nutteloos doorverwarmen.

 

LOW-H2O MET DBE: DE MEEST COMPACTE RADIATOR

Tot drie maal meer warmte
Warmtepompen en zonne-energiesystemen vragen om flink grotere radiatoren, omdat zij werken met zeer lage watertemperaturen van soms niet meer dan 35°C. De LOW-H2O radiatoren hoeven echter niet veel groter te zijn, want met Dynamic Boost Effect (DBE) leveren zij twee- tot driemaal meer warmte. Bovendien is de versie DBE Pro ook geschikt voor passieve, milieuvriendelijke koeling, die door vele warmtepompsystemen geleverd wordt. Met DBE kunt u vlot overschakelen naar alle nieuwe ecologische systemen. Zo bent u goed voorbereid op de toekomst!

Jaga LOW-H2O radiator met DBE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN VOORBEELD VAN ECODESIGN

Jaga Low-H2O radiatoren verbruiken minder energie. Maar niet alleen tijdens hun levensfase zijn ze beter voor het milieu. Omdat een Jaga LOW-H2O radiator veel lichter en kleiner is voor éénzelfde vermogen, is er voor de productie ook veel minder grondstof nodig. Bovendien hebben LOW-H2O radiatoren een langere levensduur, krijgen ze 30 jaar garantie, en worden ze op het einde van hun loopbaan ook nog volledig gerecycled. De LCA-calculatie, die het milieuschadeprofiel van producten meet, toont dan ook een opvallend goede score voor de LOW-H2O radiator ten opzichte van andere verwarmingssystemen.

Laag energieverbruik
We vallen in herhaling, maar een Low-H2O radiator is veel sneller opgewarmd en ook sneller ingetoomd. LOW-H2O reageert meteen op elke temperatuurschommeling en bespaart gemiddeld 10% energie.

Hoge levensverwachting
De warmtewisselaar bestaat uit aluminium warmtelamellen, koperen bevloeiingsbuizen en messing aansluitcollectoren. Volledig roestvrij, bestand tegen een zeer hoge werkdruk en met 30 jaar garantie. Een lange levensduur betekent wederom een lagere milieu-impact.

Efficiënt materiaalgebruik
Doordat koper en aluminium zulke efficiënte warmtegeleiders zijn, is er van deze materialen slechts zeer weinig nodig. Inclusief bekleding weegt een LOW-H2O radiator nog steeds veel minder dan een plaatstalen radiator.

Volledig recyclebaar
Op het eerste gezicht is de keuze voor koper en aluminium minder ecologisch verantwoord, maar door het bijzonder efficiënte gebruik, de lange levensduur, en het feit dat deze waardevolle materialen steeds volledig gerecycleerd worden betekenen ze uiteindelijk een verbetering voor de LCA-score!

 

UNIEKE OPLOSSINGEN VOOR ELKE RENOVATIE

Laat uw (ver)bouwplan niet beïnvloeden door problemen met plaatsing van de verwarming. Met de Jaga oplossingen kan u uw creativiteit de vrije loop laten. Wand- en vrijstaande radiatoren in alle maten en kleuren, innovatieve inbouwoplossingen en supercompacte vloerelementen maken elke architectuur mogelijk zonder esthetische compromissen te moeten sluiten. 

 

Compromisloze energiebesparing
Binnen dezelfde afmeting vindt u voor iedere energiebron en watertemperatuur de gevraagde warmte-afgifte. Hierdoor kan u de meest compacte radiator vinden, zelfs voor warmtepompen met regime 35/30. Deze unieke keuzemogelijkheid geeft de architect of ontwerper alle vrijheid om elk architecturaal project te verwezenlijken zonder compromissen te moeten sluiten omwille van de verwarming.


 

REACTIESNELHEID ZICHTBAAR GEMAAKT

In het Jaga Experience Lab kunnen alle klimaattoestellen gemeten en vergeleken worden. Infraroodbeelden geven een duidelijk beeld van de thermische eigenschappen. Al na 2 minuten is de LOW-H2O radiator volledig opgewarmd en is hij deze warmte in de kamer aan het verspreiden. Op de hier getoonde beelden, 4 minuten na de start van de opwarming, is duidelijk te zien dat bij de LOW-H2O radiator zowel aanvoer- als retourleiding warm is. De retourleiding van de plaatstalen radiator is nog steeds koud, de radiator is nog warmte aan het accumuleren. Het zal duren tot na de 20ste minuut vooraleer hij zijn volle vermogen bereikt heeft.


Standaard LOW-H2O radiator
(zonder DBE) na 4 minuten


Plaatstalen radiator na 4 minuten
       

 

Met infrarood fotos is duidelijk te zien dat Low-H2O radiatoren de kamer veel vlugger op temperatuur brengen. De LOW-H2O radiator is volledig opgewarmd, bij de plaatstalen radiator is de retourleiding nog steeds koud en wordt er nog geen warmte afgegeven. Test uitgevoerd door het Britse BRE (Building Research Establishment) en in het Jaga Experience Lab.

DE ZUINIGSTE RADIATOR VAN NEDERLAND

Het Nederlandse Kiwa Instituut heeft een kwaliteitsverklaring voor de LOW-H2O radiator van Jaga afgegeven. Wat blijkt? Deze radiatoren presteren beter dan alle andere systemen!  

LOW-H2O RADIATOREN: DESIGNED BY NATURE

Hieronder vindt u een aantal van Jaga's LOW-H2O radiatoren. Voor meer informatie kunt u op een van de radiatoren klikken.

Tempo Wand
Tempo
Strada wand
Strada
Maxi
Maxi
Linea Plus wand
Linea Plus
Knockonwood wand
Knockonwood
Play4girl wand
Play 4 girl
Knockonwood vrijstaand
Knockonwood
vrijstaand
Mini Canal 
Mini Canal
Mini vrijstaand
Mini vrijstaand
Canal Plus
Canal Plus
Tempo vrijstaand
Tempo vrijstaand
 

 

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Vleuterweide
  • Bennekom
  • Medisch Centrum
  • Rode Olifant