Centraal Station, Rotterdam

Aanvullende informatie

Architect
Benthem Crouwel, Meyer en Van Schooten en West 8 Urban design & landscape architecture
Adviseur
NPC
Opdrachtgever
Installateur
Van Galen, Rotterdam
Oplevering
2014
Producten

Het Centraal Station in Rotterdam heeft een aantrekkelijk, dynamisch en goed functionerende openbaar vervoer terminal gekregen. Het station is een belangrijk vervoersknooppunt voor o.a. de aansluiting op de hogesnelheidstreinen en de aansluiting op de lightrailverbinding Randstadrail. De passage is zes keer breder dan voorheen en bevat diverse winkels.

Het nieuwe station is door het ontwerp een goede verbinding tussen het vervoersplatform en het stadscentrum. Door het nieuwe design en de afwisseling tussen werken en wonen zal het sociale klimaat van deze zone verbeteren. Met de bouw van het station is rekening gehouden met duurzaamheid. In de grote stationsoverkapping zitten zonnecellen, het regenwater wordt via een gescheiden systeem afgevoerd en er komt een warmte- en koude opslag installatie. Daarnaast zijn er op diverse verdiepingen binnen het pand Low-H2O radiatoren van Jaga geplaatst.

Voor het Centraal Station is gekozen voor de energiebesparende binnenklimaatoplossingen van Jaga, namelijk de Low-H2O radiatoren. De Jaga radiatoren type Maxi zijn voorzien van de Low-H2O technologie, met de supergeleidende en ultrasnelle warmtewisselaar. Deze radiatoren bestaan uit duurzame koperen buizen en aluminium lamellen. Door hun geringe waterinhoud (10% van een gewone radiator) reageert het water veel sneller op de vraag naar warmte. Kortom, de Low-H2O techniek zorgt voor snellere opwarming, is energiebesparend en de temperatuur blijft in alle ruimten perfect onder controle.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Bennekom
  • Duinzicht
  • Brandenburg
  • Kruisheren