Design Hotel Modez Beleef mode en design!

Aanvullende informatie

Architect
NEXIT architecten (artdirection Studio Piet Paris)
Adviseur
Bouwvisie bv
Opdrachtgever
Volkshuisvesting Arnhem
Installateur
Rouweler Installatietechniek
Oplevering
Augustus 2012
Producten
Voor het Mode Design hotel Modez in Arnhem is gekozen om gebruik te maken van de Jaga Hybrid Solutions. Alle ruimtes zijn voorzien van een passende verwarmings-, koelings- en ventilatieoplossing, namelijk de Jaga Hybrid Home. Deze duurzame en energieverantwoorde installatie zorgt het hele jaar rond voor de juiste temperatuur in de hotelkamers. Koeling in de zomer en verwarming in de winter. Daarnaast zorgt gedurende alle seizoenen deze installatie voor voldoende ventilatie. In elke kamer van het hotel hangt een CO₂-sensor die, bij een te hoog CO₂-gehalte, het systeem aanstuurt tot extra buitenlucht ventilatie. Zo is er altijd verse lucht wanneer het nodig is en is er geen energieverspilling door onnodige ventilatie. Door middel van het zogenaamde “bus systeem” staat alles, met betrekking tot het binnenklimaat, met elkaar in contact en wordt het ventilatiesysteem luchtzijdig in balans gehouden. 
 
Eén CO₂-sensor per hotelkamer meet constant de kwaliteit van de binnenlucht. Elke kamer beschikt bovendien over een eigen bedieningsdisplay, waarmee men het binnenklimaat zelf kan regelen. Vanuit een centrale plaats in het hotel kan het gehele binnenklimaat verzorgd worden, zowel van alle kamers, als van de openbare ruimtes in het hotel. Via het Jaga Green Wire BUS systeem is alle aangesloten apparatuur met elkaar verbonden en worden meetgegevens uitgewisseld. De energiebesparing met dit systeem kan oplopen tot tientallen procenten!
 
Op 15 september 2012 is het Mode Design Hotel Modez in Arnhem geopend. Studio Piet Paris bedacht het unieke hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de art direction. Voor de inrichting van de 20 kamers heeft Paris een aantal Nederlandse modeontwerpers gevraagd, van wie een groot deel studeerde aan de Arnhemse kunstacademie of een atelier heeft in de stad. Naast de modevormgeving maken ambacht en productontwerp een belangrijk deel uit van de inrichting van het hotel. Ruim dertig Nederlandse modeontwerpers en vormgevers verbinden hun naam aan een kamer en bedachten verrassende concepten die hun stijl karakteriseren.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Chihuly museum
  • CS Rotterdam
  • Portiekflats
  • Duinzicht