KASerne

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
Opdrachtgever
Installateur
Oplevering
2017
Producten

 In 2015 verkocht ondernemer Peet Hofmans zijn ICT-bedrijf om zijn droom waar te maken: een eigen hotel beginnen. Hij liet een oude kazerne in Den Bosch volledig renoveren tot een luxe hotel en restaurant. Het unieke karakter van de kazerne is gebleven, maar dan met een moderne uitstraling. Aan Jaga de taak om voor de klimaatsystemen te zorgen.

De KASerne is een luxe hotel en restaurant. Er zijn negen kamers, waaronder één suite. Ook is er ruimte beschikbaar om te vergaderen voor groepen van 10 tot 400 personen. In de nieuwe aangebouwde kas kunnen ook seminars, borrels, bruiloften of zakelijke bijeenkomsten worden georganiseerd. Het is een echte ontmoetingsplaats geworden voor ondernemers, overheid, onderwijs, omwonenden en zorg. Er kan vergaderd worden, er kunnen recepties gegeven worden en familieleden kunnen een kamer boeken op twee minuten loopafstand van het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Duurzaamheid

Er waren twee elementen belangrijk bij de renovatie van de kazerne: het behoud van het karakter van de kazerne en duurzaamheid. Zo is onder andere de dakconstructie bewaard gebleven. Dit geeft het gebouw veel sfeer. Daarnaast is het hele gebouw gasloos, is alles goed geïsoleerd en zorgen de klimaatsystemen van Jaga voor energiezuinige koeling én verwarming.

Koelen met radiatoren

In het restaurant, de private dining en de hotelkamers zijn Strada’s van Jaga geïnstalleerd voor het koelen en verwarmen van alle ruimtes. De Strada maakt gebruik van een Low-H₂O technologie voor een laag energieverbruik en een maximale warmteafgifte. Door toevoeging van DBE Pro (inmiddels DBH (Hybrid)) kan de radiator óók supersnel koelen. Daarnaast past het minimalistische design van de Strada mooi bij de vormgeving van het gebouw.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Brug Unilever
  • CJG Zutphen
  • Dahliastraat
  • Botlek