Kruisherenklooster, Uden

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
Opdrachtgever
Brabant Wonen
Installateur
Ven Venrooij Installatietechniek Rosmalen
Oplevering
Oktober 2012
Producten

In het centrum van Uden ligt het Kruisherenklooster, een voormalig klooster uit 1905 met een prachtige kapel. Met het behoud van haar bijzondere karakter heeft het Klooster een intensieve renovatie ondergaan. In het gebouw zijn 16 serviceappartementen van BrabantWonen en 2 topkamers ten behoeve van BrabantZorg gerealiseerd.

Alle 16 appartementen verschillen van elkaar. Het grote gedeelte is geschikt voor eenpersoons huishoudens en hebben een kleiner woonoppervlakte. De andere appartementen beschikken over een groter woonoppervlakte en zijn geschikt voor tweepersoons huishoudens. De oppervlakten lopen uiteen van circa 45 m2 tot 82 m2. Daarnaast beschikken de bewoners over de grote eetzaal met keuken (het voormalige Refter) en een grote tuin.

De appartementen worden verwarmd door twee types Low-H2O radiatoren van Jaga, namelijk de Linea Plus wandmodel en de Mini. Beide radiatoren zijn voorzien van de Low-H2O technologie, met de supergeleidende en ultrasnelle Low-H2O warmtewisselaar. Deze technologie zorgt voor een snelle reactie op de vraag naar warmte en biedt meer comfort met minder energieverbruik. Beide modellen hebben een veilige en lage aanraaktemperatuur, waardoor men zich niet kan verbranden aan het toestel.

De appartementen hebben lage borstweringen en vensterbanken. Om deze lage ruimte tussen vloer en vensterbank nuttig te gebruiken, werd de ideale oplossing gevonden in de Jaga Mini. Dit type radiator is door zijn geringe afmetingen  zeer geschikt voor plaatsing onder (lage) vensterbanken.

Voor opwarming van de kapel, zijn achter de bestaande lambriseringen enkele Jaga Low-H2O warmtewisselaars geplaatst. De warme lucht vindt een uitweg door subtiel weggewerkte aluminium Clima Canal roosters.
 

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Raad v State
  • Vleuterweide
  • Portiekflats
  • Ecocredo