Park Brandenburg

Aanvullende informatie

Architect
Theo Verburg Architecten
Adviseur
Opdrachtgever
Brandenburg Ontwikkeling B.V.
Installateur
Van Slooten Amersfoort
Oplevering
November 2009
Producten

Park Brandenburg

Park Brandenburg is een nieuwe wijk in Bilthoven, welke is ontstaan doordat twaalf jaar geleden drie voetbalvereningen uit Bilthoven fuseerden. Hierdoor verlieten twee voetbalverenigingen hun sportpark. Dit was de uitgelezen mogelijkheid om hier een nieuwbouw wijk van te maken. En dit is ook gebeurd, er zijn 26 patiowoningen gebouwd. Hierdoor ontstaat er opnieuw een bijzondere fusie op deze locatie, maar nu niet in de vorm van voetbalvereningen maar in de vorm van groen en wonen. De patiowoningen in Bilthoven worden omringd door veel groen en hebben daarom een rustige uitstraling.

De in totaal 26 patiowoningen bestaan uit twee verschillende types. Maar ook in deze woningen waren weer diverse variaties mogelijk. Kortom uiteindelijk is niet één woning hetzelfde in deze nieuwbouwwijk.

De woningen zijn voorzien van het Jaga Oxygen Systeem. Echter hebben niet alle radiatoren dit systeem, alleen de radiatoren die bevestigd zijn aan de buitenmuren. De bewoners kozen zelf voor een Tempo of een Strada Low-H2O radiator. In de radiatoren met het Oxygen systeem zit een refresh unit ingebouwd, deze zuigt geruisloos buitenlucht aan. Deze buitenlucht gefilterd, opgewarmd tot de juiste temperatuur en zonder buitengeluiden de woning binnengeleid. Via afzuigroosters verlaat de lucht de woning. Het CO2-gehalte wordt gemeten door een CO2-sensor. Deze geeft aan hoeveel lucht aan- en afgevoerd moet worden. Door het Jaga Oxygen Systeem wordt in deze woningen het juiste binnenklimaat gecreëerd.  

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • De Vloot
  • Botlek
  • CS Rotterdam
  • Medisch Centrum