Portiekflats, Voetiuslaan

Aanvullende informatie

Architect
-
Adviseur
-
Opdrachtgever
Volkshuisvesting Arnhem
Installateur
Kemkens Oss
Oplevering
Zomer 2010
Producten

Van enkel glas en gashaard naar dubbelglas en ‘ademende’ cv

De renovatie van 280 portiekflats aan de Voetiuslaan in Arnhem mag in meerdere opzichten uniek worden genoemd. De flatwoningen moesten het tot voor kort doen met enkel glas, een oude geiser in de keuken en voor de verwarming slechts een gashaard in de woonkamer. De woon- en de slaapkamer hebben inmiddels dubbele beglazing gekregen en de geiser is vervangen door een compacte combiketel met een gesloten verbrandingssysteem. De CV-installatie is verder voorzien van de ‘ademende radiator’ Linea Plus met oXygen in de woonkamer en de slaapkamer, waardoor de technische staat van de woningen door dit alles veel ontwikkelingsstappen heeft overgeslagen.
 
De Linea Plus is al enkele jaren een topmodel in het assortiment van Jaga, de specialist in klimaatbeheersingsoplossingen. Het satijnglanzende, vlakke voorpaneel en het bovenrooster ogen strak en discreet, waardoor de elegante Linea Plus naadloos in vrijwel ieder interieur past. Het oppervlak is krasvast en de aansluiting en leidingen zijn eenvoudig uit het zicht te houden. Dankzij de maximale oppervlaktetemperatuur van 43 °C – ook bij een watertemperatuur van 90 °C – kan niemand er zich aan branden.

De convector met oXygen in de Linea Plus werkt gewoon via het lichtnet en heeft voor de aanvoer van lucht alleen een opening naar buiten nodig. Extra leidingen voor aan- en afvoer van frisse lucht of voor de bediening van het systeem zijn dus overbodig. Dat maakt deze klimaatbeheersingsoplossing van Jaga uitstekend toepasbaar in renovatieprojecten, zoals in de portiekflats aan de Voetiuslaan en Johan de Witlaan in Arnhem.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • De Vloot
  • Bennekom
  • Rode Olifant
  • SSGN Nijmegen