President Jan Lelsstraat, Hoek van Holland

Aanvullende informatie

Architect
Willems Vastgoedonderhoud BV
Adviseur
Opdrachtgever
Woningbouwvereniging Hoek van Holland
Installateur
Bonarius
Oplevering
Zomer 2013
Producten

In de President Jan Lelsstraat in Hoek van Holland zijn naoorlogse woningen uit het bouwjaar 1964 flink aangepakt met een forse renovatie en opknapbeurt. In totaal zijn 52 huurwoningen van Woningbouwvereniging Hoek van Holland in twee weken tijd duurzaam gerenoveerd. De bewoners van alle woningen stonden de gehele tijd hierbij centraal. Zo hebben alle bewoners mogen kiezen voor energiezuinige installaties met een Hr-ketel of een warmtepomp.

Alle woningen zijn niet alleen voorzien van energiezuinige installaties, maar ook van isolatiemateriaal op de gevels, goed geïsoleerd zadeldak, driedubbel glas in de kozijnen en convectoren van Jaga. Zo is het energielabel van de woningen van label G veranderd naar label A++.

De Hybrid convectoren met DBE zijn door Jaga, in samenwerking met Willems en TNO, speciaal ontwikkeld voor toepassing in deze woningen. Deze convector zorgt voor een comfortabele ventilatie welke op luchtkwaliteit en temperatuur gestuurd wordt. Voor de ontwikkeling van de convector was de input van de opdrachtgevers Willems Vastgoed, Woningbouwvereniging Hoek van Holland en Woonstad Rotterdam van groot belang, omdat zij als geen ander weten hoe huidige ventilatie systemen door hun bewoners worden ervaren en soms ontregeld. Met deze input, ervaringen en de kennis van Jaga en TNO is een bewonersvriendelijk ventilatieconcept ontwikkeld, waarbij het binnenklimaat optimaal gewaarborgd is en het energie verlies beperkt wordt. De convectoren zijn zo geïnstalleerd dat zij in de toekomst niet alleen op combiketels aangesloten kunnen blijven, maar ook op warmtepompen. Hierdoor wordt nog meer energiebesparing gecreëerd.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Chihuly museum
  • Woning Rijssen
  • Porsche Centrum
  • Medisch Centrum