Raad van State

Aanvullende informatie

Architect
-
Adviseur
Opdrachtgever
Rijksgebouwendienst
Installateur
Breijer Installatietechniek
Oplevering
Maart 2011
Producten

Raad van State en het Witte Paleis 

De Raad van State is het belangrijkste adviesorgaan van de regering en het parlement van de Nederlandse Staat. Het gebouw waar de Raad verblijft is in 2010/2011 geheel vernieuwd. Er is een nieuw complex vanaf het beton weer opgebouwd en het monumentale Witte Paleis is compleet gerenoveerd. Dit alles volgens een extreem hoog eisen pakket!

Om aan alle verwachtingen te voldoen heeft Jaga in beide gebouwen speciale uitvoeringen van de Clima Canal en de Mini Canal toegepast. In het nieuwe complex is de Mini Canal samen met een unieke omkasting en rooster ingebouwd. Alle producten zijn op de werkvloer ingemeten door Jaga en direct pasklaar aangeleverd. Doordat de Mini Canal een supersnel Low-H2O element onder haar rooster bevat zorgt dit voor een snelle opwarming, die tevens de kouval van de ramen opvangt.

In het Witte Paleis is de Clima Canal toegepast. Vanwege het hoge eisenpakket zijn deze producten tijdens de bouw nogmaals op geluidsniveau in samenhang met de luchtbehandeling gemeten door een onafhankelijk ingenieursbureau. De Clima Canals zijn in een speciale uitvoering geleverd voor montage in de vensterbankkoven. De condensafvoer zit nu op verzoek aan de onderzijde in combinatie met een dubbele bodem verzonken in de vensterbanken. Hierachter is onder hetzelfde rooster de uitstoom opening van de luchtbehandeling gemonteerd. Daardoor kan de individuele gebruiker de temperatuur in zijn vertrek snel aanpassen ten opzichte van de vooringestelde ontwerptemperatuur van de luchtbehandeling. Alle toestellen worden gestuurd via het centrale gebouwbeheersysteem van de Raad van State.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Vleuterweide
  • De Vloot
  • Ecocredo
  • Energiesprong