Woon-Zorg Centrum

Aanvullende informatie

Architect
-
Adviseur
Opdrachtgever
Portaal Vastgoed Ontwikkeling
Installateur
Derko Installatietechniek BV
Oplevering
Medio 2009
Producten

Jaga Eco Briza biedt klimaatcomfort in Woon-Zorg Centrum

Coninckshof bestaat uit vijf luxe groepswoningen voor zes personen. Elke bewoner heeft een privé woon-slaapstudio met een eigen badkamer en toilet. Daarnaast is er een ruime gemeenschappelijke woonkamer met grote keuken, voorzien van inbouwapparatuur. Hiermee biedt het complex veel meer dan reguliere verpleeg- en verzorgingshuizen. Zo is er verlichting die werkt met sensoren, domotica en wordt iedere woon-slaapstudio middels een eigen regeling verwarmd, gekoeld en geventileerd.

In verzorgingshuis Vleuterweide is gebruikgemaakt van een combinatie van een JagaLow H2O-warmtewisselaar, oXygen en Briza. De warmtewisselaar zorgt in de winter voor warmte, de Briza in de zomer voor koeling en oXygen garandeert het hele jaar door tochtvrije ventilatie. Door de aparte aanvoer van warm en koud water naar respectievelijk de warmtewisselaar en de Briza kan het systeem razendsnel schakelen tussen verwarmen en koelen. Door de aparte regeling per woon-slaapstudio kan de bewoner dit ook nog eens aanpassen aan zijn of haar wensen. Vooral in het voor- en najaar levert dit in het Nederlandse klimaat (felle opklaringen en koude buien) een grote comfortwinst op. De Low H2O-warmtewisselaar is aangesloten op ketelgestookte lagetemperatuurverwarming (LTV).

De toepassing van het Eco Briza klimaatbeheersingssysteem van Jaga levert zorginstellingen een verlaging van de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van maximaal 0,43 in vergelijking met het gebruik van natuurlijke of mechanische luchtverversing.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Bennekom
  • AE A'dam
  • SSGN Nijmegen
  • Rode Olifant