Lorentzhof

 Een grootschalige renovatie heeft zorginstelling Lorentzhof weer klaargemaakt voor de toekomst. Het volledig complex is aangepakt, waarbij er door het gehele gebouw Jaga radiatoren zijn geplaatst. In zowel de woonvertrekken, als de gezamenlijke ruimten. 

 

Ingenhouszhof

Prettiger (leef)klimaat voor minder geld

 

Het eerste bouwplan voorzag in een traditionele ventilatie- en warmte-installatie. Maar dit plan had als probleem dat er luchtkanalen door de gangen zouden komen, waardoor de netto hoogte op slechts 205 cm zou komen. Omdat dit niet acceptabel was, werd er gezocht naar een andere oplossing. 

Hospice Het Vliethuys

Hospice het Vliethuys in Voorburg is een gastvrij verblijf dat palliatieve zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een beperkte levensverwachting.  Zorgeloze klimaatbeheersing was hier een vereiste, daarom zijn Jaga Briza Fresh toestellen geïnstalleerd, voor verwarming, koeling en ventilatie.

Zorgcentrum Horizon

In Broek op Langedijk heeft Jaga voor de renovatie van Zorgcentrum Horizon, radiatoren voor de binnenklimaatbeheersing geleverd. In de centrale ruimtes wordt door middel van de Jaga Briza Fresh de verwarming, koeling en ventilatie geregeld.

Servicecentrum De Vloot, Maassluis

In maart 2013 opende servicecentrum De Vloot in Maassluis zijn deuren. Binnen dit centrum zitten diverse voorzieningen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en onderwijs gehuisvest. Het vormt het kloppend hart van de woonservicezone De Vloot. Rondom het servicecentrum worden 96 nieuwe huurappartementen gebouwd en 27 gerenoveerd. Diverse voorzieningen zijn volgens LEAN bouwconcept verwezenlijkt.

Centrum voor Jeugd en Gezin, Zutphen

In Zutphen is een voormalige basisschool, aan de Govert Flinkstraat, verbouwd waar vanaf april 2013 het Centrum voor Jeugd en Gezin zit gevestigd. Binnen het gebouw zijn diverse ruimtes voorzien van een nieuwe vloer, glaswanden, schilderwerk en een nieuw binnenklimaatsysteem om te verwarmen en ventileren.

President Jan Lelsstraat, Hoek van Holland

In de President Jan Lelsstraat in Hoek van Holland zijn naoorlogse woningen uit het bouwjaar 1964 flink aangepakt met een forse renovatie en opknapbeurt. In totaal zijn 52 huurwoningen van Woningbouwvereniging Hoek van Holland in twee weken tijd duurzaam gerenoveerd. De bewoners van alle woningen stonden de gehele tijd hierbij centraal. Zo hebben alle bewoners mogen kiezen voor energiezuinige installaties met een Hr-ketel of een warmtepomp.

Medisch Centrum Lopik

In Lopik, aan het Beatrixplantsoen, is een splinternieuw Medisch Centrum gebouwd waar men terecht kan voor verschillende disciplines, zoals de apotheek, huisartsen, fysiotherapie en de thuiszorg. Binnen dit moderne gebouw zijn verschillende ruimtes voorzien van slimme en energiezuinige systemen en installaties. Zo beschikt elke ruimte over automatische verlichting en zijn alle ruimtes voorzien van een passende verwarmings-, koelings- en ventilatieoplossing.

Ecocredo, Woonwijk de Daalkampen

Comfortabel en duurzaam wonen zonder energielasten? Dat kan in een van de energieproducerende Ecocredo-woningen. In de wijk Daalkampen II aan de Maalsteen in Borger heeft Lefier 12 energieproducerende sociale huurwoningen gebouwd. Het is het eerste commercieel haalbare project met een EPC van -0,2. Afhankelijk van het verbruik gebruikt de huurder voor de normale dagelijkse energiebehoefte geen stroom van een energiemaatschappij.

Medisch Centrum Schalkwijk

Een bijzondere combinatie in Schalkwijk

In Schalkwijk hebben een huisarts en een parochie de handen ineen geslagen om samen een Medisch Centrum met ruimten voor de parochie te realiseren. De oude pastorie is een gemeentelijk monument en is met al zijn aanbouwen verbouwd voor de realisatie van dit Medisch Centrum. Daarnaast is de naastgelegen kerk een rijksmonument met een 65m hoge toren. Al met al een unieke combinatie.

Events / Acties

Referenties

  • * WORKSHOP *
  • KOELEN
  • VERWARMEN
  • Raad v State
  • Brug Unilever
  • Ecocredo
  • Chihuly museum